Cas potrebny na ohrev TUV

Rubriky:

Reklama
JS Jaro Slav @jaro.slav před 3 roky18.05.2021 13:25:00
Cas potrebny na ohrev TUV

Dobry den
Chcem sa prosim spytat, Tu na TZB foru som nasiel kalkulacku kolko trva ohrev TUV .Ale nejak mi to nesedi,mam to tu v poriadku doplnene?? ..Mam bojler 160 L Drazice napojeny momentalne cez 1200 L akumulacnu nadobu na kotol na drevo ,23KW a vypocital som si v tej kalkulacke ze ak by som ho napojil priamo ku kotlu tak mi vykuri bojler pri kureni suchym drevom na 70 stupnov za necelych 40 minut?Je to poriadku alebo som nieco domotal?Stihne kotol to teplo z vymennika naozaj tak rychlo odovzdat do bojlera??

Momentalne to trva 3-4 hodiny kym nahrejem AKU a nasledne sa s neho potom nahreje bojler ale kedze vykurovacia sezona skoncila pride mi zbytocne.Motiv tohto prvotneho zapojenia bol ze pocas letneho obdobia nahrejem raz za tyzden 1200 L akumulacku a ta mi bude cely tyzden pomocou čerpadla medzi AKU a bojlerom zohrievat TUV a ze usetrim cas ... ale...,ale akosi to nefunguje..
Aj bojler aj AKU maju povodne vyrobne izolacie..
Poradite prosim??

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.