Spodní izolace a rekonstrukce podlahy v dřevěné chatěDobrý den, prosím o rady, jak postupovat při rekonstrukci dřevěné podlahy v přízemí dřevěné chaty. Jedná se mi hlavně o řešení hydroizolace. Ale mám i další dotazy, pokud by někdo ze zdejších expertů byl tak laskav ...
Opravujeme 50 let starou konstrukci podlahy. Místnost 3,2x3,2 m, jedna stěna obvodová. Svislé kontrukce obsahují hlavně dřevo.
Původní složení podlahy: beton (tloušťku neznám), pod ním asi nějaký podsyp (?) a terén. Na betonu térpapír. Na tom položené dřevěné hranoly 50 mm, zhruba co 200 mm. Na tom přibitá prkna 17 mm.
Na prkna byla před cca 17 lety položena neuváženě plovoucí podlaha (miralon, laminát) a prkna pod ní zpuchřela (houba …). Po odkrytí bylo vidět, že i některé trámky jsou už špatné. Térpapír hlavně v místech, kde se chodí, byl už nekompaktní, takže co šlo, je nyní oloupané na beton. Beton není na povrchu úplně tvrdý, soudržný, ale nesype se (dá se zamést).
Po obvodu místnosti zůstal úzký okraj starého térpapíru.
Moje dotazy (prosím pokud možno o konkrétní odpovědi, co přesně koupit a udělat, neboť o problematice zhola nic nevíme, jen něco málo z doslechu):
1. Jak ošetřit beton? Penetrace? Jaká, kolik vrstev? Jak dlouho zasychá?
2. Jak vyřešit izolaci – nátěr gumoasfaltem (spojí se sám se starým térpapírem?)? Kolik vrstev? Jak dlouho zasychá? Nebo položit na beton nějakou asfaltovou lepenku? (Svařovat v dřevěné chatě?)
3. Kde koupit trámky a prkna, aby to bylo už vyschlé? V Dřevotrustu?
4. Je potřeba trámky a prkna něčím natírat, impregnovat (kromě povrchového laku)? Jen zespodu? Nebo je to zbytečné?
5. Lakování prken – až jsou položena?
6. Ještě nějaká doporučení nebo na co si dát pozor?
Moc vám děkuji za odpovědi a rady.