Lepené odpadní potrubí PVC a flexi napojení umyvadla

Reklama
MB Martin Blaha @martin.blaha707 před 3 roky01.06.2021 13:48:00
Lepené odpadní potrubí PVC a flexi napojení umyvadla

Dobrý den,

pod umyvadlem mi bývalý majitel připravil lepený útvar viz. přiložené foto. Chtěl bych nějakým způsobem dosáhnout toho mít potrubí ze zdi zakončené hrdlem HT a mít možnost vyměnit flexi odpadní trubku za jinou, nejlépe ne-flexi. Bohužel současná flexi je vlepená do (asi) PVC potrubí.

Nejrychlejší a nejméně bolestné je dle mě uříznout vlepené flexi těsně u límce (límec pryč) a nasunout přesuvku 40mm a tímto vytvořit rozebiratelný spoj, ovšem nelíbí se mi jednak, že spoj bude "proti vodě" a jednak že část k nasunutí je příliš krátká.

Druhá varianta je též uříznout flexi těsně za límcem (límec pryč) a na bílou trubku nalepit 40mm HT přesuvku s uříznutým límcem pro gumové těsnění na jedné straně. Použil bych lepidlo CEYS - Special Plastik na obtížné plasty (lepí jak PVC tak Polypropylen) https://ceys.cz/produkty/lepidla/special… Ale takového experimentování se celkem bojím

Co dalšího (neinvazivního) by s tím šlo dělat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.