Vyřešení spodní vody, tlačící se do betonového bazénu

Rubriky:

Reklama
RS Roman Striš @roman.stris před 3 roky04.06.2021 22:25:00
Vyřešení spodní vody, tlačící se do betonového bazénu

Zdravím

Pokoušel jsem se již řešit, ovšem bezúspěšně a snad zde najdu malinko odbornější tipy.

Stavíme betonový bazén. Jáma byla vykopána před dvěma lety o prázdninách a v loňském roce na podzim udělána základová deska (150mm drcený kámen a 150mm betonová deska). Za celou dobu více než roku na dně jámy ani kaluž, takže jsme se rozhodli nedělat drenáž. Neřešme prosím, že se dělat měla, prostě není.

Loňský podzim se udělala deska a vystavěly stěny (IZOBeton) a pak přišel velmi deštivý podzim. Od té doby máme v bazénu cca 30-35cm spodní vody.

Podle bazénáře, který bude dělat fólii, není spodní voda až tak velký problém ve chvíli, kdy je fólie a je napuštěna voda. My ale potřebujeme cca týden bez vody, aby se udělala stěrka, nivelačka a natáhla se geotextilie s fólií, což se ve 30cm vody dělat nedá.

- Odčerpával jsem denně skoro měsíc - Nepomohlo. Dostanu se na cca 2cm vody a druhý den tam je zase 35cm
- Vodu jsem odčerpával hadicí cca 20m od bazénu, ale vždy se to vracelo, tak jsem začal pouštět do kanalizace (vím, že se to nesmí). Nepomohlo
- Vykopal jsem cca metr od bazénu 2,5m jámu a dal tam 315mm trubku. Ta je prakticky pořád plná a odčerpávám i z ní - Nepomohlo (každých 30 minut odčerpávám cca 100 litrů a za 20 minut je zase plná)
- Vyvrtal jsem do desky díru a voda se jí tlačí tak, že mi pomalu dělá nad otvorem vodotrysk

Doporučovali mi, že jak bude hezky a teplo, tak spodní voda začne klesat. Tento týden už hezky bylo a voda neklesla ani o centimetr. Bydlíme v místě, kde od onoho loňského podzimu máme zatopené pole, kousek od nás je na jednom pozemku taková proláklina, která je taky zaplněna vodou a už se tam zabydlely kačeny. Odčerpávání tedy nemá smysl, protože pod námi je jezero s tisíci kubíky vody.

Přesto se zeptám: Nenapadá někoho ještě něco, jak vyřešit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.