Výměna automatu Viadrus Vialing 25 za TČ

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Semrád @tomas.semrad před 3 roky10.06.2021 18:46:00
Výměna automatu Viadrus Vialing 25 za TČ

Dobrý den všem,

Chci poprosit zda mi může někdo pomoci se zorientovat v problematice.

Zvažujeme výměnu automatu na hnědé uhlí v rodinném domě za tepelné čerpadlo.

Primárně řeším jaké vlastně tepelné čerpadlo tedy výkon.
V domě máme instalované radiátory (plechové dvoudeskové radika) V domě není podlahové vytápění. Dum má nevytápěný sklep o ploše 55 m2, přízemí 186m2 a podkroví 100m2. Výška stropu je cca 2,5m. Dům je postaven z porothermu 440mm s klasickou házenou omítkou a dodatečně zateplen fasádním polystyrenem o tloušťce 100mm. Okna dřevěná s izolačním dvojsklem.
V domě stávajícně používáme kotel automat na hnědé uhlí ořech 2. Kotel je to Viadrus Vialing 25 s účinností cca 83%. Spotřeba paliva je průměrně 7500kg. Topí se cca 8 měsíců a v těchto měsících se ohřívá i voda v kombinovaném bojleru o kapacitě 160 litrů. Umístění Benešovsko, nadmořská výška cca 350m. V domě máme nastavenu teplotu 22 stupnu a noční utlum na 21,5 stupně.

Moc děkuji všem za případné postřehy. Předpokládám, že bude třeba asi vyměnit některé radiátory. To zatím nejsem schopen zvážit.

Zajímalo by mne jestli je možné z těchto udaju spočítat tepelnou ztrátu a přiřadit tomu odpovídající tepelné čerpadlo co se týká výkonu.
Chápu že mohu jít za prodejci které jsou tady v místě ale než se pujdu ptát chtěl bych vědět o čem se asi bavíme a případně co po mně budou k jejich výpočtum ještě chtít abych měl vše připravené.

Ještě jednou moc děkuji předem za vaši případnou vuli a ochotu mi poradit.
T.S.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.