Provětrávana fasada

Rubriky:

Reklama
Martin Škrlant @martin.skrlant před 3 roky11.06.2021 14:43:00
Provětrávana fasada

Dobrý den, řeším fasádu na RD. Zateplování již asi nemusím mám cihlu Porotherm 42,5 s výplní z vaty ale jelikož mám zateplený suterén 10cm XPS polystyrénem a budeme dávat exteriérové žaluzie (již jsem v místech kde budou kasliky na žaluzie udělal prvni překlad nad okny víš)tak potřebují aby mi obvodová zeď nabyla o nějakých 10 cm. Nechci dále zateplovat dále polystyrénem, spíše uvažují na provětrávanou fasádou tím způsobem, že bych na zeď přichytil svisle šrouby modřínové latě na ně pokračoval OSB desky dále lepil fasádní polystyren 2-3cm síla, lepidlo, perlinka, lepidlo a silikonová fasáda. Problém je v tom že si nejsem úplně jistý OSB deskami z hlediska vlhkosti například v podzimním/zimní období, dále bych musel lepit pěnou a to se obávám aby v mi polystyren neudělal boule jak se bude tlačit pěna. Takže řeším jaka deska by byla vhodná aby se dalo lepit flexi cementovým lepidlem, uvažoval jsem na sadrovlaknem ale výrobce mi nedoporučil ji takto použít. Cementovlakno je zas mimo můj rozpočet. Prosím tedy o jakékoliv rady a tipy.
Martin Škrlant

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.