Výběr kondenzačního kotle

Reklama
MD Martin Dam @martin.dam před 3 roky15.06.2021 10:16:00
Výběr kondenzačního kotle

Dobrý den,

řeším výběr kondenzačního kotle - jedná se o starý RD, který rekonstruji - kromě úplně nového topení, budou nová 3-komorová plastová okna, nové podlahy, stěny, zateplené stropy a za rok také venkovní zateplení domu (cca 15 cm polystyrén).

Jedná se o cca 5 místností o celkové ploše cca 100 m2. Kotel bude umístěn v koupelně a bude se používat na topení a ohřev TUV. Navíc jsou v jedné místnosti krová kamna na dřevo. Dům zatím není obydlen trvale - v souč. době je to spíše rekreační objekt.

Měl bych několik dotazů:

1) byl mi doporučen kotel s akumulační nádrží, ale ten vychází cca 50 tis, což mi přijde hodně - dívám se proto na kotle s průtokovým ohříváním --- mají tyto nějakou zásadní nevýhodu kromě trochu většího pohodlí, která by ospravedlnila dvojnásobnou cenu?

2) Jaký průtokový kotel byste mi doporučíli? Díval jsem se na Protherm Gepard Condens 18/25 MKV-A nebo Junkers CerapurCompact ZWB 24-1 DE - vycházejí cenově velice dobře - myslíte, že jsou to dobré kotle a který byste případně doporučili?

Nebo nějaký jíný v rozumné ceně (ideálně do cca 30 tis)? Byla mi také doporučena značka Immergas, ale po pročítání fóra mě překvapilo, že o nich téměř níkdo nepíše...

U těch Prothermů jsem slyšel, že si lidé "stěžují" na vysoko nastavené protizámrazové teploty, což nění pro rekreační dům ideální, tak nevím, jak je to velký problém...

Moc děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.