Výběr kondenzačního kotleDobrý den,
řeším výběr kondenzačního kotle - jedná se o starý RD, který rekonstruji - kromě úplně nového topení, budou nová 3-komorová plastová okna, nové podlahy, stěny, zateplené stropy a za rok také venkovní zateplení domu (cca 15 cm polystyrén).
Jedná se o cca 5 místností o celkové ploše cca 100 m2. Kotel bude umístěn v koupelně a bude se používat na topení a ohřev TUV. Navíc jsou v jedné místnosti krová kamna na dřevo. Dům zatím není obydlen trvale - v souč. době je to spíše rekreační objekt.
Měl bych několik dotazů:
1) byl mi doporučen kotel s akumulační nádrží, ale ten vychází cca 50 tis, což mi přijde hodně - dívám se proto na kotle s průtokovým ohříváním --- mají tyto nějakou zásadní nevýhodu kromě trochu většího pohodlí, která by ospravedlnila dvojnásobnou cenu?
2) Jaký průtokový kotel byste mi doporučíli? Díval jsem se na Protherm Gepard Condens 18/25 MKV-A nebo Junkers CerapurCompact ZWB 24-1 DE - vycházejí cenově velice dobře - myslíte, že jsou to dobré kotle a který byste případně doporučili?
Nebo nějaký jíný v rozumné ceně (ideálně do cca 30 tis)? Byla mi také doporučena značka Immergas, ale po pročítání fóra mě překvapilo, že o nich téměř níkdo nepíše...
U těch Prothermů jsem slyšel, že si lidé "stěžují" na vysoko nastavené protizámrazové teploty, což nění pro rekreační dům ideální, tak nevím, jak je to velký problém...
Moc děkuji za rady.