Zavzdušňování samonasávacího čerpadla

MT Milan ToJeJedno @milan.tojejedno před 3 roky17.06.2021 13:32:00
Zavzdušňování samonasávacího čerpadla

Dobrý den,
mám studnu, hloubka do hladiny cca 4 metry (celková možná 7). Čerpám z ní vodu samonasávacím povrchovým čerpadlem Sigma s motorem na 380. Spojení přes pozink colovou trubku.
Čerpadlo je staré pár let, minulý rok jsem je nechal repasovat, žádný viditelný unik tam není. Taky jsem kvůli neustálému zavzdušňování vyměnil sací koš, dal jsem variantu s gumovou kuličkou, protože jsem doufal, že když je dražší, tak bude fungovat líp, než předchozí s membránou.
Jenže pokaždé, když chci čerpadlo pustit, musím do něj podle délky doby od minulého spuštění nalít 5-15litrů.
Podle tohoto množství předpokládám, že chyba bude stále v sacím koši, který propouští vodu zpět do studny a nedrží ji v trubce. Je nějaký spolehlivější sací koš se zpětným ventilem? Nebo mám chybu hledat i jinde?
Pomohlo by dát hned za čerpadlo na vývod taky ventil, aby čepradlo nemohlo nasávat vzduch ze soustavy ? (je to stará trubka s více větvemi o délce cca 70m a ještě z naprosté většiny pod zemí, takže tam hledat únik je nemožné).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.