Riziko porušení parozábrany na škváře

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kulas @petr.kulas před 3 roky17.06.2021 15:23:00
Riziko porušení parozábrany na škváře

Dobrý den,
obracím se na Vás s žádostí o radu, která se týká rizika porušení parozábrany položené na škváru.

Naše SVJ se chystá mj. zateplit podlahu půdy.
Podlaha půdy je z panelů zasypaných vrstvou škváry (cca 100-150 mm). Část půdy bude jako pochozí a na části budou pouze komunikační lávky k výlezům. Na vrstvu škváry by měla přijít parozábrana a na ní ve dvou vrstvách minerální vata (celkem 180 mm) a následně dřevěný rošt + OSB desky (pochozí část) nebo komunikační lávky (nepochozí část).

Jedna z oslovených firem nás upozornila na nevhodnost ponechání škvárového násypu na podlaze půdy, protože škvárový posyp vytváří nerovný podklad s ostrými hranami, kde vlivem zatížení lávkami hrozí perforace parozábrany a následná kondenzace vodní páry ve skladbě zateplení půdy.

Ostatní firmy nás na tento problém neupozornily. Nevím, jestli si tento možný problém neuvědomily nebo jim nepřišel tak závažný.

A nyní mé dotazy.
1) Opravdu je toto (výše zmíněné) riziko reálné a závažné?
2) Existuje levné, funkční řešení (při ponechání vrstvy škváry) jak toto riziko odstranit nebo ho aspoň snížit?

Vzhledem k částce, na kterou bylo oceněno odstranění škváry, se obávám, že může nastat neodhlasování na schůzi SVJ a proto zjišťuji, zda je toto riziko natolik závažné a pokud ano, jestli neexistuje nějaké levné funkční řešení (při ponechání škváry).

Předem děkuji všem za odborné názory nebo vlastní zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.