Odvod kondenzátu z klimatizace

Reklama
DN David Nový @david.novy995 před 3 roky19.06.2021 22:35:00
Odvod kondenzátu z klimatizace

Potřeboval bych poradit s odvodem kondenzátu od vnitřní jednotky klimatizace. Klimatizaci mám nainstalovanou cca měsíc od firmy co se tím živí. Při delším provozu - cca hodinu a půl začne ze spodku klimatizace téci voda - taková čůrka. Jediné co v tuto chvíli pomůže je vypnout klimatizaci a odpojit od sifonu hadici kterou vede kondenzát. Po lehkém zatřesení z hadice vyteče cca deci vody.

Hadice je zakončena do kolínka (8 až 16mm) https://www.alcaplast.cz/vyrobky/sifony/… Druhé širší kolínko je využité na pračku. Obě kolínka jsou připojena do obyčejného podomítkového sifonu https://www.alcaplast.cz/sifony/prackove…

Kde by mohl být problém? Je to kolínko moc úzké a je tam malý průtok? Nebo je problém v tlaku (velký tlakový odpor)? Nebo v sifonu? Nebo ve spádu potrubí? (cca metr a půl vede v liště která je rovně a nevím jestli je tam spád - poslední dva metry vede potrubí skoro kolmo). Odvod je realizován samospádem.

Pokud budou nutné fotky tak doplním.

Budu vděčný za každou radu, dosud jsem na internetu nic moc nenašel kromě obecného shrnutí zde - https://www.mmspektrum.com/clanek/odvod-…

Díky všem za rady, David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.