ERM 800 R 4 a Benekov B20

Reklama
JB Jiří Brodmann @jiri.brodmann před 3 roky22.06.2021 13:15:00
ERM 800 R 4 a Benekov B20

Dobrý den,

prosím o zkušenosti s nastavením výše zmíněné sestavy. Palivo hnědé uhlí, bez ekvitermu, cca 200 l vody v otopné soustavě, pokojový termostat, 4C ventil ESBE ARA600. Topím s tím již 4 roky, nemám v zásadě žádné problémy, jen mi vrtá hlavou jedna věc a to je puštění horké vody do radiátorů (nad požadovanou teplotu mixu) ihned po sepnutí termostatu. Následně se teplota srovná na požadovanou hodnotu a je vše dle nastavení. Něco jsem už načetl a chtěl bych ujistit, že jdu správným směrem. Po natopení místnosti, se vypnou obě čerpadla, to dle literatury není úplně šťastné. Můj návrh je vypnout v útlumu čerpadla jen na nějakou dobu, pro rychlejší dosažení požadované teploty a pak nechat běžet. Není to úplná blbost? Jaké nastavení máte vy? Neprojeví se výrazně chod čerpadel na spotřebě elektřiny? Dále mě zajímá,jestli v útlumu nechávate pootevřený mix, např. na 10%. Díky za názory a zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.