Prosím poraďte - vlhkost pouze kolem střešního světlíku - na koho se obrátit

Rubriky:

Reklama
VD Vít Drochýtek @vit.drochytek před 3 roky22.06.2021 22:31:00
Prosím poraďte - vlhkost pouze kolem střešního světlíku - na koho se obrátit

Je to rok co bydlíme v 10 let staré patrové cihlové nezateplené řadovce. technické řešení střechy je
"Na železobetonové stropní desce plošně natavena parozábrana z asfaltovýc pásů typu Sklobit. Spádová vrstva z klinů z pěnového polystyrenu. Hydroizolace z šedé fóie PVC Alkorplan. Jako výlezy na střechu slouží ručně otevíravá čtyřvrstvá kopule Essmann 800x800mm"

Už přes zimu jsme začali pozorovat postupně vznikající vlhkost na stropě v patře ve dvou rozích na jedné straně kolem zmíněného stropního světlíku. Nicméně teď přes léto se ale mapy zhoršily. Střecha byla prohlédnuta, údajně vše v pořádku a nezatéká (pravda je, že ani po přívalových deštích nepozorujeme nějaké zhoršení). V pokojích v patře bývá v létě opravdu horko. Nikde jinde v bytě se přes zimu ani přes léto vlhkost/plíseň netvoří.

Vzhledem k tomu, že se ve stavebnictví vůbec neorientuji, potřeboval bych radu proč se to děje a jakým způsobem to řešit? :) Je problém v parozábraně? Vyřešilo by to zateplení domu, které výhledově vidím jako nutné? Foukaná izolace? Zateplení a klimatizace?
A zejména - na jakého odborníka se obrátit. Díky moc!
P.S. předpokládám, že vzhledem k tomu že to je rok od nákupu nemovitosti, dalo by se znaleckým posudkem prokázat, že se jedná o skrytou vadu a tedy uplatňovat řešení na straně prodávajícího, ale tuším, že by to byl běh na dlouhou trať..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.