elektrokotel do činžáku

Rubriky:

Reklama
PK Petr Kalkus @petr.kalkus před 3 roky24.06.2021 10:19:00
elektrokotel do činžáku

Dobrý den,
moc rádi bychom se poradili ohledně volby zdroje vytápění do bytu ve zděné prvorepublikové bytovce. Koupili jsme byt 2kk, 45 m2, ve zděném domě (2NP, obvodové zdivo 60 cm, nezatepleno, orientace západ, ze všech stran jsou vytápěné byty) a budeme dělat komplet reko včetně nových eurooken - zřejmě trojskla, jestli se vyplatí). Byt máme pro sebe na 2 roky, do budoucna chceme pronajímat. Do bytu je přivedena teplá voda, vytápění je plynovými vafkami. Zvažujeme kondenzační vs. elektro kotel. Komín má od nás 13 m, vytápěné místnosti by byly pouze pokoje (tj. 2 x radiátor, 2 x 18 m2), v koupelně snad bude stačit žebřík, v předsíni neplánujete nic (jestli to není blbost?). Původně jsem chtěli dát do koupelny a předsíně topné rohové, ale zrazovali nás, že to je v nezatepleném domě ekonomická vražda..?, podobně jako jakékoliv elektrovytápění? Proto jsem zvažovali ten kondenzační kotel. Vzhledem k tomu, že byt budeme do budoucna pronajímat, bylo nám doporučeno zvážit elektrokotel. A tak nevíme, jestli opravdu náklady na vytápění elektřinou jsou znatelně vyšší? Jestli přední jenom při této velikosti bytu a zvážení nutnosti pravidelných revizí (plyn), vyších vstupní nákladů (plyn) přeci jen ta elektřina nedává smysl? Popřípadě, zda bychom neměli i zvážit i vlastní ohřev vody? Moc děkujeme, Petr.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.