jak popohnat bojler i na vysoký tarif

Rubriky:

Reklama
TD technicky dotaz @technicky.dotaz před 3 roky01.07.2021 11:21:00
jak popohnat bojler i na vysoký tarif

Zdravím a omlouvám se za velice laický dotaz. Mám trošku konstatní problém s příliš malými bojlery v malých bytech, nicméně v tom minulém byl u jističů zřejmě eletromagnetický stykač, kdy při zapnutí NT zajede knoflík dovnitř. V novém bytě je tam OEZ minia rsi 20, kde emg knoflík není, a tedy nouzový ohřev ve VT nejde zajistit. Neptám se na legálnost takového počínání, jen mě zajímá, jestli jde u toho OEZ poladit použití ve VT. U předchozího stykače stačilo přelepit ten knoflík v poloze uvnitř. A pokud to spínání ovlivnit nejde, je možné prostě koupit stykač "s knoflíkem" a coby naprostý laik ho vyměnit? Hádám, že počet kabelů bude stejný, jen nevím, jestli fungování uvnitř (povely HDO, spínání) je stejné, nebo se jedná o zcela jiný systém, kdy se třeba spínalo HDO ještě přímo v elektroměru. Ještě dodám, že se (v obou případech) jedná o přímotopový tarif, kdy ty stykače jsou dva (jeden pro bojler 8/24 a jeden pro přímotop 20/24). Omlouvám se za naprostou neodbornost a předem díky za pomoc/informace.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.