Totální úpadek řemesel

Rubriky:

Reklama
HA Halštad Alfons @halstad.alfons před 3 roky02.07.2021 13:23:00
Totální úpadek řemesel

Matka si objednala výměnu kvalitních a pečlivě ošetřovaných, pravidelně natíraných 70 let starých kastlových oken (i přes táhlé rozmlouvání se nepodařilo ji odradit od rizikové objednávky u tuzemských "řemeslných" firem), které byly téměř v bezvadném stavu za nové plastové o síle těch cca 70mm pouze. Firma Sulko dodala a s přivřením oka, nainstalovala nová okna, někde na 2M délku okna však jen s dvěma kotvami (na jednom oknu dole) Jinde nedodržela ani max vzdálenost kotev 70cm a jsou 110cm. Největší šok však přišel po "zednickém" zapravení širokých špalet po kastlových oknech. "Zedníci" naoko hlídali hlavně viditelnou rovinnost na viditelném místě styku rámu s ostěním, kde lze okem snadno porovnat rovinnost omítky vůči šíři rámu okna. Uklidili jsme pracně a přiložil jsem 50cm vodováhu na nové ostění a někde je na 50cm délky 5mm prohlubně až dokonce cca 10mm a to měřeno pouze na délce nové omítky uvnitř špalet. Při přiložení vodováhy na čelní stěnu styku starého ostění s novým je vodováha ve vzduchu někde cca 15mm, zejména pod vnitřními parapety. Rohovou al lištu horní špalety někde "zedníci" prohladili až vylezli perforované otvory lišty. Boční rohy špalet zůstali naštěstí původní staré, tudíž téměř rovné s odchylkou do 2mm. Za 7 oken, dvou maličkých 40cm a velkých vchodových dvěří si "zedníci" přes fa Sulko nafakturovali cca 25 000Kč. (Ještě jsem nedostal do ruky smlouvu o dílo)Již při letmém pohledu srovnáním staré a nové omítky , musím konstatovat že před 70-ti lety omítky dělali skuteční Mistři a ta současná podnikatelská spodina umí akorát fakturovat horentní sumy za totálně zfušovanou práci. V rodině stavební Vš projektant prohlásil, že viděl již i mnohem horší "rovinnost" po výměně oken a že prý se jedná o "standard odborného" provedení současného českého řemeslného stavebnictví !!! Jsem znechucen.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.