Lze dosáhnout nulové spotřeby vody?

Reklama
JB Jiří Burda @jiri.burda074 před 2 roky05.07.2021 21:41:00
Lze dosáhnout nulové spotřeby vody?

Zdravím,
je reálné dosáhnout v době mimo provoz budovy nulové spotřeby vody?
Jedná se o areál školy, ve kterém se nachází 23 WC, 79 umyvadel, 22 pisoárů, 14 sprch (součástí areálu je tělocvična). Navíc se v areálu nachází výdejna jídla, kde je průmyslová myčka.
Na vodoměr jsme namontovali HRI pulsní snímač a naprogramovali vlastní aplikaci, která do sloupečku zaznamená spotřebu v intervalu 10 s - viz příloha.
Už se nám podařilo zachytit větší protékání WC a taky, že čištění myčky v noci vezme 300 l místo dodavatele uváděných 100 l.
Nepodařilo se mi však dosáhnout lepšího výsledku než 1 l za asi 10 minut.
Dnes 5.7. (prázdniny a navíc státní svátek) jsem oběhl všechna WC, umyvadla, sprchy a zastavil místa, kde se mi zdálo, že malinko teče, ale stejně nejsem na nule - viz příloha.
Má smysl dál hledat problém nebo je to prostě daň za rozlehlost systému?
Když to spočtu tak 1 l za 10 minut je 6 l za hodinu to je 144 l za den a to je 4,3 m3 za měsíc? To se mi zase tak málo nezdá. Naše měsíční spotřeba v roce 2019 (poslední vypovídající rok) byla 122 m3.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

47 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.