Kondenzace vlhkosti ve sklepě

Rubriky:

Reklama
LT Ladislav Tácha @ladislav.tacha před 3 roky10.07.2021 13:06:00
Kondenzace vlhkosti ve sklepě

Dobrý den, přicházím si k Vám pro radu ohledně sklepa pod domem. Dům je kamenný, v nadzemní části převážně opuka, doplněný místy cihelným zdivem, od úrovně stropů pouze cihly. Pod kuchyní je umistněn sklep o rozměrech 2,2x2,8m a výšce cca 1,7m s klenutým cihlovým stropem, zdi jsou kamenné. Vstup do sklepa z domu. Ve sklepě je umístněn pouze vodoměr, tudíž jsem neměl potřebu tam lézt kromě odečtů vody. Dům vlastním 5 let. Letos jsem zasadil brambory a budu je potřebovat někde uschovat, tak jsem se zaměřil na sklep. Na podlaze sklepa bylo cca 5 až 10 cm mix stavební suti a jílu. Po vyvození je tam kamenná podlaha, která se okamžitě orosila,v kombinaci se zbytky jílu je pěkně kluzká. V rohu jsem našel zasypanou jímku. Tu jsem tedy vybral až na čistý jíl cca 15 až 20 cm. Chci se zeptat, zda mám tu jímku nechat pouze takto, nebo ji prohloubit, popřípadě vybetonovat(jen boky, nebo celou vanu). Pomůže to k tomu, aby se na kamenné podlaze nesrážela vlhkost? Popřípadě na podlahu ještě nasypat max 10cm štěrku aby to neklouzalo.Jelikož mě tam při pracech vlítnul teplý vzduch tak je tam při teplotě 16,5 stupně vlhkost 95%, tudíž jsem okénko co vede ven ucpal polystyrenem, zkusím větrat přes noc, na den zase zadělat. Děkuji za Vaše názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.