Prasklina obvodové zdi v garáži

Reklama
TB Tomáš Bureš @tomas.bures308 před 2 roky14.07.2021 13:17:00
Prasklina obvodové zdi v garáži

Dobrý den, měl bych dotaz. Máme teď zhruba 40 let starou garáž, ke které se před desítkami navalil svah (nevím kdy přesně, před rokem a půl jsme se nastěhovali) do výšky až 0,5 metrů. Nikdo to doposud neřešil, a garáž nebyla nijak užívána. Garáž stojí jako samostatný objekt vedle domu, nepodsklepené, bez pater atd.

Nyní při vyklízení jsem si všimnul velké praskliny ve zdi, která je široká 1cm, místy skoro 2cm. Prasklina se táhne od stropu až k podlaze (20cm nad podlahou už prasklina končí). Zeď je prasklá na skrz, tedy prasklina je vidět z obou stran, avšak z venku je o něco méně široká. No ještě bych dodal, že za tu dobu, tedy za 1,5 roku se prasklina nijak nezvětšila.

Na ostatních místech je zeď v pořádku a bez prasklin, jediný další problém je opadaná omítka, kvůli působení svahu na zeď.

Takže abych se dostal k otázce, je nějaký způsob jak zeď zachránit? Pochybuji, že tohle spraví lepidlo nebo něco takového, také je mi jasné, že je třeba prvně se zbavit příčiny, kterou bude nejspíše svah (odkopat a zpevnit), ale co se stěnou sám nevím :/

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.