Stavba a umístění kruhového bazénu

Rubriky:

DP David Papay @david.papay před 3 roky14.07.2021 14:44:00
Stavba a umístění kruhového bazénu

Dobrý den,
chystám se koupit a postavit klasický nadzemní kruhový bazén z pozinkovaného plechu o rozměrech o průměru 3,6m.
Mám delší ale tenký pozemek do svahu široký 8m.

Můžete mi prosím ze zkušeností poradit optimální umístění bazénu podle fotek z pergoly?
Nevím jestli bude lepší místo místo dětského bazénu vpravo což je blíže ke vstupu pergoly ale větší obcházení nebo umístění vlevo a jak nejblíže k plotu může být bazén umístěn.

Dále bych potřebovat poradit se stavbou bazénu, jaký podklad a postup zvolit pro nejdelší životnost bazénu a kde umístit skimmer a filtraci.

Koukal jsem na pár příkladů, někdo má podklad jen písek nebo geotextilii, někdo beton a nivelačku a někdo dává kvůli tepelné izolaci extrudovaný polystyren na dno i okolo bazénu. Tady se hodně názorů rozchází protože nejvíce tepla prý uniká hladinou, ale na začátku sezóny kdy má být zem ještě studená to má být přínos.
Také jsem viděl že někteří vyhloubí k bazénu šachtu pro filtraci a zajímá mě rozdíl mezi tím, když postavím obyčejný přístřešek pro filtr.
Tím že je bazén ve svahu, mě napadá vyhloubit obvod o trochu větší, tam kde je spojení se zeminou obalit bazén nopovou fólii a do mezery mezi nopovkou a horninou napíchat svisle roxory a zasypat suchým betonem.

Děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.