Šlo by u sazby D25d připojit malý bojler 30 litrů jen přes zásuvku nebo to musí být vždy napevno do zdi?

Rubriky:

Reklama
RZ Robert Zavad @robert.zavad před 2 roky19.07.2021 12:37:01
Šlo by u sazby D25d připojit malý bojler 30 litrů jen přes zásuvku nebo to musí být vždy napevno do zdi?

Neví někdo jestli je podmínka, že u dvoutarifní sazby D25d s 8 hod. NT na ohřev vody se bojler musí připojit vždy napevno do zdi nebo by to šlo i přes zásuvku, která by šla v případě potřeby kdykoliv vypnout a zapnout a bojler tak zapnout třeba přes prodlužku na VT, když nepojede NT a bylo by náhodou potřeba ohřát více vody pro návštěvu atd. Jde o malý bojler 30 litrů, který mi stačí, ale když 2x za rok přijede návštěva, tak to bude málo a bude to mimo těch 8 hodin NT, tak se voda neohřeje, leda tak na sporáku :-)).

Nikdo mi to na 100 % nepotvrdil? Snad se prý měly měnit nějaké předpisy a už to nemusí být napevno do zdi... Na zákaznické lince distributora mi neřekli, paní nevěděla. Kde si to ověřit? Bylo by to pro mě nejleppší, kdyby bylo možné bojler připojovat přes zásuvky na NT nebo VT podle aktuální potřeby.

Jak by to šlo vyřešit, aby to mohlo fungovat na NT i VT podle potřeby. Potřeboval bych to potvrdit, jak to je a podle toho to vyřešit. Děkuji moc za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.