Společná instalace fototermiky a FVE - koroze trubic

Reklama
MM Martin Mecnarowski @martin.mecnarowski350 před 2 roky23.07.2021 11:19:53
Společná instalace fototermiky a FVE - koroze trubic

Zdravím.
mám dotaz. Historicky mám na střeše 30 vakuových trubic fototermiky Vitosol 200 z roku 2009. Teď některé trubice v místě napojení na sběrač zkorodovaly natolik, že jsem musel celou fototermiku odstavit. Stáří trubic 12 let, měď, podle výrobce (Viessmann) prý životnost 20 +.
Kolem trubic je ale 16 panelů FVE a některé jsou propojeny vedením, umístěným POD fototermikou.
Nemůže provoz FVE způsobovat korozivní procesy v neuzemněných kovových instalacích na střeše? Článek ? Rozdělovač s rozvodem určitě uzemněn je, ale trubice se instalují přes těsnící prvky a tím asi uzemněny nejsou... Byl jsem s tím spokojen, ale bojím se, že se po výměně vadných trubic bude situace opakovat.
Ta souběžná instalace je z dnešního pohledu blbost, ale vznikalo to postupně ... barák, TČ + fototermika (není plyn) a po pár letech FVE.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.