Nová podlaha ve starém bytovém domě

Reklama
MR Marek Rousek @marek.rousek048 před 2 roky23.07.2021 12:16:28
Nová podlaha ve starém bytovém domě

Rád bych radu s novou podlahou ve starém bytovém domě. Přečetl jsem už mnoho na toto téma a rád bych se zeptal zejména na to, zda je naprosto nutné vybrat starý podklad (škvára) před vyrovnáním pomocí Liaporu?

Chci kompletně rekonstruovat podlahu ve starém cihlovém bytovém době (rok stavby cca 1960). Podlaha je z parket přibytých na prkna a ty přibitá na trámy, mezi trámy škvára. Podlaha vrže po celé ploše - díky sesedlé šváře se prohýbají prkna, které vržou.

Nechci obnovovat parkety. Plánuji vyhodit parkety a prkna (cca 5 cm vrstva) a ideálně trámy a škváru zasypat Liaporem (2 cm vrstva), čímž vyrovnám i případné nerovnosti podlahy a na to plovoucí podlahu z OSB desek (2x15mm) a vinylovou podlahu (ne lepenou). Tím budu prakticky na stejné výšce původní podlahy, což chci. Tím se vracím k původnímu dotazu - je tato skladba podlahy možná? Co jsem se dočetl, tak ideální by bylo veškerou škváru vyndat, ale to se mi kvůli umístění bytu absolutně nechce, pokud by šlo Liapor nasypat na původní podklad (který by díky tomu, jak tam dlouho je, měl být už sesedlý), tak by to dle mě bylo ideální řešení. Přídavnou kročejovou izolaci atd. se mi taky moc nechce řešit - před tím tam taky žádná nebyla, sousedi si nikdy nestěžovali a nemám na ni ani místo bez dalšího zvedání podlahy... Děkuji za rady :)

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.