Vytápění vzduchem

Rubriky:

Reklama
ZB Zbyněk Beran @zbynek.beran598 před 2 roky24.07.2021 13:40:07
Vytápění vzduchem

Dobrý den, mám projekt NED a mám buď možnost stavět bez dotace (dle PENB 3,3 kW ztráta, vztažná plocha 183,6m2, průměrný součinitel prostupu tepla 0,18, kombinace topení klimatizací a El. podlahovkou, ohřev TUV bojlerem s TČ) nebo topení, chlazení a rekuperací v jednom pomocí systému Biosuntec, dále příprava TUV bojlerem s TČ a doplňkové topení elektrickou podlahovkou ( nemusí být všude). V tom případě s dotací B1. Byl jsem se podívat na RD vytápěné teplovzduchem a líbilo se mi to, vše schované v podhledu, žádné citelné větrání, náklad na topení do 4000 Kč na rok. Co mne trochu děsí jsou vícenáklady spojené s dotací...navíc zaklop stropu z desek, aby bylo jak připevnit fólií, důraz na kvalitní montáž aby vyšel test...to bude stát peníze. Na druhou stranu první varianta nezahrnuje rekuperaci. Nákladově to vychází takto: 1. varianta na (multisplit 4+1 i s instalací 120, bojler 40, podlahovka 80) 240 tis. Varianta 2 = 230 tis. (vc. vyřízení dotace 335 tis.) podlahovka 50 = 280 tis. Kč + vícenáklady s dodržením dotace... Nevýhody 1. varianty: bez rekuperace, viditelné a slyšitelné jednotky v místnostech, vyšší náklady na provoz než u varianty 2. Něco podobného jak Biosuntec dělá Atrea, zatím nemám cenovou nabídku. Pane Kubíčku, co na to říkáte? Děkuji Beran

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.