Vyrovnání základové desky pro foliový bazén

Rubriky:

Reklama
RS Roman Striš @roman.stris před 2 roky27.07.2021 16:02:54
Vyrovnání základové desky pro foliový bazén

Dobrý den
Bazén jsme stavěli z IZO Betonových tvárnic a rozhodl jsem se nedávat polystyrén ani z vnějšku bazénu, ani zevnitř. Takže stěny natáhneme klasickým lepidlem s perlinkou a na ni půjde geotextilie a fólie, což by podle mě neměl být problém.

Dno je klasická betonová deska, která je zdánlivě rovná. Když naprší, podle louží je vidět kde je vyšší a kde je nižší, ale nerovnosti jsou cca do 1-1,5cm. Mají se tyto nerovnosti nějak řešit?

V desce jsou drobné kazy, které jsem chtěl zatáhnout opravným betonem a obrousit (kočičí tlapky, které se prošly po čerstvé betonové desce, na jednom místě malinko vyčuhuje roxor, kterým jsme určovali výšku desky). Koukal jsem, že někdo řešil srovnání dna nivelovací hmotou, což jsem moc dělat nechtěl.
Nejsem si jistý, zda je dobrý nápad plošně něco mazat na dno, když to bude jen několikamilimetrová vrstva. Časem to popraská a udělá to více neplechy.

- Má smysl to nějak dělat, nebo jen opravit místně?
- Jsou nějak výrazně vidět nerovnosti na dně? Nejde mi ani tak o pohledovou věc, ale když třeba bude jednou jezdit vysavač, tak jestli nebude vynechávat a podobně?
- Pokud dělat něco plošně, máme někdo nějaké rychlé a jednoduché řešení? Natáhnout celou plochu také lepidlem? Udělat nějakým betonem?

Nerad bych se vykašlal na něco, čehož pak budu litovat. Na druhou stranu, stavím se k tomu tak, že je to bazén a nestavím nový blok Dukovan.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.