Havárie přípojky.

Rubriky:

Reklama
JH Jan Holub @jan.holub662 před 2 roky28.07.2021 12:51:25
Havárie přípojky.

Dobrý den, potřebuji odbornou radu . V našem městě je předválečná kanalizace . Hlavní řád vede na druhé straně ulice a jsou tam přípojky vždy mezi dva domy na stranu naší.(Řadová zástavba z r . 1930 a starší) V r.1980 byl náš dům napojen na přípojku (která ovšem není zakreslena v mapě kanalizace) .....od té doby platíme vodné a stočné. Nyní provádíme rekonstrukci vnitřní kanalizace a při napojování ve stejném místě se zjistilo , že přípojka z naší strany ulice do hl. řadu je v havarijním stavu. Správce kanalizace požaduje úhradu opravy na nás a sousedech , kteří jsme do historické přípojky napojeni. Odvolává se na dnešní legislativu. Má na to právo?? Já se domnívám, že pokud byl dům napojen v době, kdy přípojka byla obce na hranici pozemku....tak přípojka je v majetku obce a opravu by měla financovat obec. Kdo má pravdu??
Děkuji za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.