Stav krovu, posouzení

Rubriky:

Reklama
MN Miroslav Novák @miroslav.novak032 před 2 roky31.07.2021 20:36:05
Stav krovu, posouzení

Dobrý den,

chci poprosit o názory ke stavu krovu. Aspoň nakolik si lze udělat obrázek podle fotek. Snažím se sem dostat nějakou firmu, která se zabývá krovy, ale všichni mají plno na hodně dlouho. Osobně střechám(stavbě obecně) vůbec nerozumím, ale i jako laika mě udeřilo několik věcí(kromě samotného stáří a napadení škůdci). Jde hlavně o ty dvě pozednice. Jednu někdo uříznul, pozednice končí "v prostoru" bez podepření a vazný trám u zdi už nic neváže, zároveň pod touto pozednicí, na té straně, kde je uříznutá, se kotovicová zeď pod ní výrazně deformuje na té straně, kde je uříznutý trám. Druhá pozednice zase končí v prostoru, drží tři krokve v tomto místě, kde pozednice neleží na zdi, je evidentně prohnutá a trám naprasknutý. K tomu na druhé straně zase z nějakého důvodu končí půl metru ode zdi a poslední krokev tak leží přímo na zdi podepřená jen trámkem přímo o strop. A k tomu mi navíc není jasné, co zachycuje vodorovné síly působící na tuto pozednici, nic jako vazný trám tam nevidím. Zeď pod touto pozednicí se také vyklání směrem ven a to především na té straně, kde je pozednice "v luftě".

Střešní krytina je pálená taška.

Více fotek je zde na odkaze, k některým jsem připojil komentář. Můžete případně přidávat vlastní komentáře přímo k fotkám. https://photos.app.goo.gl/HhZAsmXmsRAmJq…

Jako výstup z diskuze by mě zajímalo, jestli, a co, se s tím dá vymyslet.

Děkuji předem za názory.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.