klesající tlak v topném okruhu

Rubriky:

Reklama
RK Rudolf Rudolf @rudanet před 2 roky04.08.2021 11:17:22
klesající tlak v topném okruhu

Dobrý den, rád bych znal odborné pohledy na tuto situaci. Mám na to určitý pohled, ale nechci tím ovlivňovat. Máme nové rozvody topení v ALPEXu, zatím pouze příprava bez radiátorů a je namotaná podlahovka v koupelně (RTL), celkem tam je cca 120m trubky. Většina spojů je viditelná a pouze asi 3 odbočky jsou zakryté, je možné to odkrýt, ale bylo by to pracné, tak zatím hledám vysvětlení méně bolavé (zalisování několikrát překontrolované před zakrytím). Nyní jsme natlakovali jako zkoušku těsnosti a bohužel tlak klesá. Po natlakování vodou z řádu na 2bar a následném odvzdušnění podlahovky i jednotlivých větví, tlak nejdřív sám stoupl na cca 2,2 bar, ale po 2 dnech klesl na 1,4 bar a po dalších dnech klesl ještě na 1,3 bar. Netěsnosti nemohu vyloučit na 100%, ale moc si to nemyslím. Čím by to mohlo být mimo netěsností? Díky. (automatický odvzdušňovák tam není)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

30 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.