Problém s vedením kanalizační přípojky

Rubriky:

Reklama
MH Michal H. @michal.h před 2 roky07.08.2021 17:19:05
Problém s vedením kanalizační přípojky

Dobrý den,
řeším problém s vedením kanalizační přípojky. Koupil jsem dům, který nemá hotovou přípojku ke kanalizaci, ale při zavádění kanalizace ve vesnici byla na předzahradě (20 m) zbudována revizní šachta. Plán byl tak nějak "od oka" (nedávalo smysl to tak vést) a stejně to udělali o 8 metrů vedle, kde je to snad nejblbější umístění, co šlo.

Nyní se snažím vyřešit připojení a vymyslet vhodnou trasu (bude třeba křižovat plyn, vodovod, cetin a vodovodní přípojku). Šachta a místo připojení jsou přibližně v protilehlých rozích předzahrady. Vychází mi přibližně dvě varianty. 1) varianta "L" tedy k domu, před domem 90° podél zdi a dovnitř 2) varianta "N" kousek kolmo k domu, většinu 45° šikmo a kolmý zbytek. V obou variantách mi ale překáží vodovodní přípojka. Buď to vychází vysloveně skrz ní nebo kousek nad ní. Tak to prý ale nejde. Stoupáním kanalizace je zároveň potřeba spíše šetřit.

* Slyšel jsem, že při křižování nesmí být odpad nad vodovodní přípojkou, ale nepodařilo se mi to nikde dohledat. Jen požadavek na minimální vertikální a horizontální vzdálenosti při souběhu, ale ne že jedno musí být nad a druhé pod. Skutečně je to tak?

* Pro ušetření výšky na vstup do domu by mi pomohlo použít přípojku trubkou DN200, které stačí 1% klesání oproti 2% u DN150. Jenže šachta je připojena tou DN150. Je možné připojení do šachty vést DN200, když to za ni pokračuje DN150?

EDIT: Přidán obrázek. Zelená je tráva, dva hnědozelené pruhy jsou příjezdová cesta a chodníček.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.