Dozdení otvorů oken

Rubriky:

Reklama
JH jiří haberle @jiri.haberle před 2 roky09.08.2021 10:33:20
Dozdení otvorů oken

Dobrý den,
řeším dozdění oken z důvodu snížení stropu (podhled sdk).
Potřebuji radu jaký způsob zvolit.
1) Po stranách dozdít sloupky z ytongu lambda? nebo klasické pálené cihly na šířku zdiva (45cm) vsadit překlad 375x250x1500. Nahoře je traverza. Vzhledem k tloušťce ytong překladu vznikne buď z venku nebo zevnitř odskok který bych vyplnil XPS. Protože bych chtěl v budoucnu zateplit fasádu, nevím jestli je vhodné tento odskok dělat z venku. Kam potom bude uchycen rám okna? Když budou zárověň s fasádou. Do toho XPS to asi nebude ideální způsob. Když bych tuto kapsu udělal z vnitřní strany ničemu by to nevadilo ne?

2) toto okno přijde také snížit, bohužel ale bez toho abych dozdíval kraje, jak to vyřešit? Vsadit tam cihly a nějak je podepírat? Nahoře je klenba. Prosím poraďte.

Nechci používat betonové překlady. Ytong je lehky a nebude tam kladen nárok na nosnost tohoto dozděného prvku. Nosný překlad volím jen z důvodu vyhovujícího rozměru. Případně doporučte lepší řešení. Vnímám také velké zlepšení eliminace tepelných mostů okolo ostění oken, a po zateplení bude velmi dobře fungovat. Možná by stálo za to vybourat i dva šáry dole a nahradit Ytongem.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.