Dotaz - správný chod TČ v létě?

Rubriky:

Reklama
JH Jan Horčík @jan.horcik před 2 roky14.08.2021 17:37:25
Dotaz - správný chod TČ v létě?

Dva roky jsem uživatelem TČ zn. PZP, typ HP 3 AWX 10 Economik ECO3. Slouží zároveň pro ohřev vody, doplněn je o 9kW elektrokotel (dvě patrony 4,5 kW). Komfortní teplota ohřevu vody nastavena na 48 °C, útlumová na 45 °C. V zimě elektrokotel spíná pravidelně, aby dohřál vodu a je to tak v pořádku. V létě první dva roky se jelo, pokud si dobře vzpomínám, převážně bez elektrokotle, ohřev vody zastalo samotné čerpadlo. V posledních týdnech však kotel pravidelně spíná obě patrony pro dohřev vody poté, co samotné čerpadlo zahlásí "Vysoká teplota v okruhu tepelného čerpadla". I při venkovní teplotě 34 °C. Zajímá mě, zda je toto chování normální, nebo spíše nestandardní a TČ by mělo v létě ohřívat vodu bez elektrokotle? Předem díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.