Elektrokotel topil měsíc v létě na plný výkon - PORUCHA

Rubriky:

Reklama
MM Mirek Maxon @mirek.maxon před 2 roky18.08.2021 22:49:30
Elektrokotel topil měsíc v létě na plný výkon - PORUCHA

Dobrý den,
pokusím se popsat problém, prosím o jakoukoliv radu. Máme na chalupě elektrokotel + kamna s výměníkem na dřevo. 6 let fungovalo vše ok. Radiátory a rozvod v mědi. Nyní v létě jsem přijel po 2 měsících a v chalupě bylo skoro 40 stupňů. Na kotli bylo 120 stupnu. Kotel běžel asi měsíc na plno. Původní firma co montovala topení nechce problém řešit, prý nemá čas 😕.
Jsou zapojený 2 termostaty, jeden provoz, druhý nezámrz. Firma mi napsala, že je problém v to, že se vybila baterka v termostatu. Přijde mi divné, že by termostat mohl zapnout kotel když má vybitou baterii. Zjistil jsem, že když se zapne kotel a po chvíli se vypne, tak se vypne hned čerpadlo voda se v kotli začne vařit asi tím jak jsou stále horké spirály a čerpadlo nečerpá vodu po vypnutí termostatem.

prosím o radu:
1) je možné, že termostat nezámrz (5 stupnu) při vybití baterie dá impuls k topení a už nevypne? Ikdyž je 20 stupnu v chalupe v létě?
2) jaké jsou nejčastější poruchy na elektrokotli?
3) bude lepší vyměnit na bezbateriové termostaty, abych nemusel kontrolovat baterie?
4) lze nějak doplnit systém o další bepečnostní prvek
5) mohou mít vliv na chod systému přidané termohlavice
6) pokud se elektrokotel pustí a natopí a poté se vypne a teplota stále roste na kotli až na 120 stupnu, kde je problém?

EDIT:
Proč to chci řešit z části sám? Neochota firmy po zaplacení 300 tis cokoliv řešit, velepšit. Umístění chálupy na nepřístupném místě (bez 4x4 se tam nedostanete), stav dnešní mládeže, která nechce pracovat v řemesle a nic jiného nám za pár let nezbyde, než si vše opravovat sami, prostě nebudou řemeslníci. Důvěřoval jsem firmě a ona mi dala ty nejlevnější komponenty a nyní chci systém vylepšit, aby se nestalo toto znova

Vybavení:
1) elektrokotel Kopřiva 9KW (6 let starý)
2) sporák s výměníkem Nordica https://www.lanordica-kamna.cz/produkty/…
3) termostaty Siemens RDH100 https://eshop.thermoquell.cz/picture/THE…
4) SMS brána Elektrobock https://www.elektrobock.cz/gsm-zasuvka/p…



předem děkuji za jakýkoliv názor a radu.

Mirek

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.