Vyústění drenážní trubky

Rubriky:

Reklama
RK Radek klim @radek.klim488 před 2 roky19.08.2021 10:02:28
Vyústění drenážní trubky

Dobrý den,
Kolem baráku jsem na úroveň základové spáry umístil drenáž s drenážní trubkou (DN100). Chci odvéct spodní vodu od objektu, zamezit spodní tlakové vodě a podpořit hydroizolaci stěn sklepa. Z jedné strany je drenážní trubka vedená do bývalé odpadové jímky a řeším jak udělat zakončení z druhé strany. Drenážní trubka je vedená v hloubce 1,8m - 0,4m pod úrovní země, je obsypaná kačírkem v textilii, nad ní je nasypaná jílovitá zem. Dům je umístěn ve svahu, drenáž kopíruje spád svahu, hloubka 1,8m je v místech kde je barák nejvíce zanořen do země a mohu tam udělat odvětrávací vyústení. Je třeba vyústit drenážní trubku nad zem, nebo stačí trubku zaslepit pod úrovní země? Nevidím přidanou hodnotu odvětrávání drenáží trubky které přináší problém s vyústením nad povrch a nutnost prekrytí mřížkou.
Je odvětrání drenážní trubky potřeba, nebo se bez toho drenáž obejde a bude plně funkční?

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.