Zápach u plynového turbo kotle

Rubriky:

Reklama
LT Lukáš Tretera @lukas.tretera před 2 roky23.08.2021 09:49:46
Zápach u plynového turbo kotle

Dobrý den,

nedávno jsem koupil podkrovní byt, ve kterém jsou instalovány dva plynové turbo kotle třídy "C". Jeden je umístěný v malé kotelně a slouží na vytápění v celém bytě a na ohřev vody v druhé koupelně. Druhý je schovaný za příčkou toalety a ohřívá vodu pro první koupelnu a pro kuchyni. Nemáme žádné zásobníky vody. U kotlů mám čidla na únik spalin a plynů a oba kotle jsou odvětrány na střechu.

Problém je, že u obou dvou kotlů vcelku pravidelně cítíme silný zápach. Už když jsem byt kupoval, nechal jsem si od původního majitele kotle zkontrolovat a vypracovat kontrolní zprávu, která žádný únik plynu nezjistila. Prý to zapáchá kanalizace. Přes léto byt nevytápíme a kotel jsem vypnul, přívod plynu jsem zaškrtil před kotlem a stejně je kotelna díky zápachu v podstatě neobyvatelná, ale čidla nic nehlásí. U druhého kotle je cítit zápach za příčkou na toaletě, ale v prostoru kotle žádný.

Nemáte tušení, co by mohlo způsobovat tento zápach? U druhého kotle bych věřil v kanalizaci, ale u prvního netuším a ten zápach taky není úplně totožný.

Děkuji za každou radu,

Ing. L. Tretera

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.