Výběr TČ, novostavba TZ 6,5 kW

Rubriky:

Reklama
PM Patrik Mezírka @patrik.mezirka před 2 roky23.08.2021 18:06:42
Výběr TČ, novostavba TZ 6,5 kW

Dobrý den, pro novostavbu RD s tepelnými ztrátami 6,5 kW a podlahovým vytápěním váhám s výběrem tepelného čerpadla. Z nabídek mi zůstali 3 varianty, kdy ceny jsou uvedeny včetně systémové vnitřní jednotky, dopravy, montáže a zapojení:

1) Panasonic Aquarea generace J 9,0 kW = 185 tis.
2) Mitsubishi power inverter 8 kW = 233 tis.
3) IVT air x 90 = 295 tis. (zde by měla být cena ještě ponížena)

Rád bych Vás požádal o pomoc s výběrem, případně za jakoukoliv radu. Osobně se přikláním k výběru Mitsubishi / IVT. Výhodou IVT by měla být prodloužená záruka na 10 let, údajně odpadá každoroční povinnost revize. Pro Mitsubishi naopak cena, co jsem se dočetl, tak IVT využívá kompresor právě od Mitsubishi. U Mitsubishi je záruka 5 let a nutná každoroční revize chladicí kapaliny (2.000 Kč ?!).

Topný faktor je dle www u IVT 4,84 a u Mitsubishi 4,76, což jsou nejspíše zanedbatelné rozdíly.

TČ Panasonic mi nebylo doporučeno v důsledku složité montáže, ale osobně nevím co je na tom pravdy...

Nejsem si jistý, zda v případě výběru dražšího čerpadla od IVT, při ceně cca 250-260 tis. - je vůbec reálná nějaká návratnost oproti TČ Mitsubishi, které by bylo o cca 30 tis levnější? V případě revizí atd. mi to vychází nejdříve za 15 let, což už může být hranice životnosti komponentů TČ.

Předem děkuji za jakoukoliv radu.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.