Pramen ve sklepě

Rubriky:

Reklama
LL Luboš L. @lubos.lubos089 před 2 roky25.08.2021 07:35:01
Pramen ve sklepě

Dobrý den, prosím o radu. Máme dům se sklepem (podlaha sklepa cca. 3,5m pod okolním terénem) a ve sklepě se v nejnižším bodě drží stále stejná hladina vody (cca. 15-20cm, je tam schod dolů do prostoru cca. 3x1,2m), v suchých obdobích nebo při velkých mrazech zmizí, pak se zase vrátí. Po odčerpání vody se zase (odhadem 500l) napustí do druhého dne. Dále po odčerpání jsou viditelné pramínky ze zdi. Cca. 5m na jednu i druhou stranu od pramínků je teď vlhká a při větších deštích také prosazuje. Už si s tím nevím rady.

Obkopani domu není možné (beton), sanace jsou extrémně drahé a bez záruky.

Pomohlo by např. v blízkosti té stěny, kde evidentně prosazuje pramínek, vykopat studnu hlubší než podlaha sklepa? Pro stažení vody? Nebo by nemělo efekt? Podloží je hlína a pak nějaký ten jíl.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.