Nekondenzační kotel Gepard nebo Medvěd condens?

Rubriky:

Reklama
JP Jakub Petráš @jakub.petras před 2 roky25.08.2021 12:05:06
Nekondenzační kotel Gepard nebo Medvěd condens?

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu, rozhodl jsem se vyměnit v rodinném domě stávající kotel Destila eco 25 KW za kotel nový od firmy protherm. Nejprve mi byl servisákem od prothermu doporučen Medvěd condens, jelikož v domě jsem ponechal původní rozvody i litinové radiatóry (6 ks). Ale pak jsem zavolal na obhlídku plynaře, který se naopak přikláněl k nekondenzačnímu kotlu gepard s tím, že v Medvědovi ohřívám navíc 100 l vody v zásobníku a že kondenzace nebude při otopné teplotě 60 °C správně fungovat, tedy, že se víc oplatí Gepard. Kotel budu používat jen na vytápění. Momentláne mám spotřebu za poslední topnou sezónu 1370 kubíků. Dům je po rekonstrukci, okna i dveře vyměněné, stropy zateplené, jinak stavba cihlová, jednopodlažní, 50 cm obvodové zdivo.

Odkazy na jednotlivé kotle:

Gepard https://www.protherm.sk/pre-nasich-zakaz…

Medvěd https://www.protherm.sk/pre-nasich-zakaz…

Děkuji!

S pozdravem

Jakub Petráš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

64 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.