Klesá tlak v topení

Rubriky:

Reklama
DN David Novotný @david.novotny571 před 2 roky25.08.2021 14:07:29
Klesá tlak v topení

Od minulého roku mám problémy s poklesem tlaku v topení (radiátory, kotel, expanzomat). Vzhledem k tomu, že expanzka měla již 8 let a ucházel ventilek, tak jsem se ji rozhodl vyměnit s tím, že jsem předpokladádal, že po výměně tlak již klesat nebude. Cca 5 dní se zdálo být vše OK. Nyní ale pozoruji každý den drobný pokles.

Systém je natlakován na 1,5 baru. Expanzku jsem připojoval a tlakoval způsobem, že jsem z ní odpustil trochu vzduchu na 1,3 baru. Poté jsem ji připojil a pustil do ni vodu. Následně jsem v nejvyšším bodě u radiátoru otevřel odvzdušňovák a doplňoval jsem vodu, dokud netekla jen voda. Následně jsem odvzdušňovák zavřel a doplňoval vodu do systému dokud se na expanzce neukázalo 1,5 baru. Následně jsem radiátor po radiátoru překontroloval jestli je vše odvzdušněné. Nikde nic. 5 dní vše drželo a nyní tlak klesá tempem cca 0,02 za den tj. z 1,5 na 1,4 baru za 5 dní.

Se starou expanzkou se tlak ustálil vždy na 0,4 baru a dále neklesal. Jak velký únik vody to podle Vás je - lze to odhadnout?

Přemýšlím nad těsnícími kapalinami BCG24 a nebo Fernox LEAK SEALER F4. Máte s tím někdo zkušenosti? Rozvody jsou v mědi položené v podlaze mezi podlahovým polystyrenem, tepelně zaizolované a následně vše odděleno folií a zalité betonem.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.