Rozvody topení svépomocíAhoj, pohrávám si s myšlenkou, že bych si udělal rozvody topení svépomocí. Jedná se o přístavbu podkroví nad stávajícím obytným přízemím, který bude topena klasicky radiátory s Cu rozvody. Technologie v kotelně je již komplet funkční. V zásadě se jedná pouze o vytvoření nové větve do podkroví. Co ovšem musím vyřešit a není to v projektu, jsou jednotlivé dimenze trubek a topologie rozvodů. Zatím jsem to navrhl dle obrázku z přílohy... z kotelny jde 28mm trubka, která se hned rozdělí do dvou 22 mm větví. Z těch jsou odbočkou napájeny vždy 2 radíátory a následně je zredukována na 18 mm, z té jsou opět napájeny dva radiátory a nakonec je smyčka 15 mm do radiátoru. Veškeré odbočky k radiátorům jsou 15 mm. Podle mě se jedná o totálně naddimenzované řešení, ale nevím, nejsem topenář. Takto navržené řešení bych dal dohromady pomocí lisování... příjde mi to jednodušší a blbuvzdornější než pájení. Celé bych to poskládal a poté za jeden víkend slisoval pomocí půjčených kleští... Problém není ani tak cena topenářů, jako spíš jejich dostupnost....