Rozvody topení svépomocí

Rubriky:

Reklama
DP David Pavlíček @david.pavlicek874 před 2 roky30.08.2021 14:15:24
Rozvody topení svépomocí

Ahoj, pohrávám si s myšlenkou, že bych si udělal rozvody topení svépomocí. Jedná se o přístavbu podkroví nad stávajícím obytným přízemím, který bude topena klasicky radiátory s Cu rozvody. Technologie v kotelně je již komplet funkční. V zásadě se jedná pouze o vytvoření nové větve do podkroví. Co ovšem musím vyřešit a není to v projektu, jsou jednotlivé dimenze trubek a topologie rozvodů. Zatím jsem to navrhl dle obrázku z přílohy... z kotelny jde 28mm trubka, která se hned rozdělí do dvou 22 mm větví. Z těch jsou odbočkou napájeny vždy 2 radíátory a následně je zredukována na 18 mm, z té jsou opět napájeny dva radiátory a nakonec je smyčka 15 mm do radiátoru. Veškeré odbočky k radiátorům jsou 15 mm. Podle mě se jedná o totálně naddimenzované řešení, ale nevím, nejsem topenář. Takto navržené řešení bych dal dohromady pomocí lisování... příjde mi to jednodušší a blbuvzdornější než pájení. Celé bych to poskládal a poté za jeden víkend slisoval pomocí půjčených kleští... Problém není ani tak cena topenářů, jako spíš jejich dostupnost....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.