Podlaha v garáži skladba a finální úprava

Rubriky:

Reklama
TV Tom998 Vaňatka @tom998 před 2 roky31.08.2021 00:27:15
Podlaha v garáži skladba a finální úprava

Zdravím všechny stavebníky, už dlouho přemýšlím nad skladbou a finální povrchovou úpravou podlahy garáže a nemohu přijít na správné řešení, pár myšlenek mám ale stále se nemohu pořádně rozhodnout. Jedná se o garáž která je součástí staršího rekonstruovaného domu. Velikost 4.8x6m (28m2) Je napojená z boku na stěnu domu a nad prostory garáže je obytné podkroví, garáž s domem zateplená a vytápěná. V současné době je v garáži podkladní beton položený na zhutněném podloží, na skladbu zbývající podlahy zbývá 14cm. Vodorovná hydroizolace stěn (asfaltový pás) je ve výšce asi 30cm od současného podkladu. Má úvaha ohledně následující skladby vypadá takto:

1) Penetrak, asfaltový pás. Napojení na vodorovnou hydroizolaci stěn bude pomocí bitumenové stěrky. Lze takto spojovat pás a bitumenovou štěrku? Po obvodu garáže bude obezdívka chránící napojení hydroizolace..

2) Dilatace. Nalepení 1cm EPS 100 polystyrenu po obvodu zdi.

3) Obsypání lepených spojů pásu pískem pro vyrovnání před pokládkou polystyrenu.

4) Položení polystyrenu EPS 200 ve dvou vrstvách po 1cm křížem. Vím že 2cm jsou hodně málo, ale podlahové topení nebude a jsem limitován výškou podlahy.

5) Separační PE folie

6) Beton svépomocí poměr 1:2:3 s plastifikátorem a karisiti 11.5cm. Do jaké výšky karisiti umístit? Někde jsem zaslechl že buď do horní nebo dolní 1/3 betonu, karisiti podložím betonovými kousky dlaždic. Rovinu budu dělat pomocí dřevěných latí které předem uložíme na malé kopečky betonu aby se mi při betonování nepohly, po zalití betonem se latě odstraní a díry po latí se dobetonují ještě za čerstvé směsi

Máte nějaké rady nebo výtky ohledně této fáze podlahy? Budu rád za každou radu.

A k finální vrstvě u které stále hodně váham . Líbí se mi podlahy v průmyslových halách, velkokapacitních garáži, atd. Buďto leštěný beton a nebo se také přikláním k epoxidovému nátěru, nebo se nabízí nějaké jiné řešení pro dosažení podobného povrchu? Třeba nějaká tvrdší samonivelační hmota tvořící zároveň finální vrstvu. Garáž bude využívána i jako dílna takže si kladu velké nároky na odolnost. Proto se mi nejvíce líbí právě epoxid. Například epoxyban, líbí se mi docela příjemná cena, někdo nějaká zkušenost?

Děkuji za přečtení takto dlouhého příspěvku, a jsou vítány jakékoliv rady a zkušenosti.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.