Lepená izolace stropu s parozábranou

Rubriky:

Reklama
MH Marek Hudec @marek.hudec před 2 roky31.08.2021 13:30:58
Lepená izolace stropu s parozábranou

Dobrý den,

Předem se omlouvám, že tu plýtvám prostorem a časem znalců zde přítomných. Řeším izolaci hurdiskového stropu v obytné místnosti nad kterým je občas vytápěný prostor. Neznám skladbu stropu, nechci ukousnout příliš mnoho centimetrů, rozměry místnosti jsou 6*9m, jedná se o 150 let starý dům ze žuly a jiného smíšeného zdiva, nezateplen (zatím pouze sokl do cca 60cm nad terén). Před instalací nuceného větrání se objevovala v zimních měsících u oken, dveří a u vnější zdi do 10 cm plíseň v zimních měsících. S rekuperací a zateplením soklu v pořádku.
Teď k tomu stropu. Nechci zavěšenou konstrukci (hurdisky, zabraný prostor, nutné díry v parozábraně). Chci parozábranu, aby se mi někde nad izolací něco nekondenzovalo, především u vnější zdi. Chtěl bych to řešit přilepením 10cm minerální desky s kolmým vláknem na strop, na tyto desky celoplošně přilepit parozábranu. Na parozábranu pak 2 cm téže minerální desky (kam by se vešly nějaké kabely, led profily a tak) no a na konec perlinku a štuk. Výhodu vidím v minimální perforaci parozábrany (3x závěs na světlo), jednoduchou montáž, mírné úspory za teplo + trochu lepší akustika.
Co nevím je, jestli je možné slepit dvě minerální desky i s parozábranou mezi nimi. Nikde jsem nenarazil na řešení, kdy je parozábrana součástí nosné konstrukce.
Takže pokud výše uvedené není úplná blbost, existuje nějaká vhodná kombinace materiálů (vata, lepidlo, perlinka, lepidlo, vata)?

Děkuji za informace.. připadně lepší nápady a omlouvám se za délku, chtěl jsem poskytnout maximum informací.

Marek H.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.