Po vymene radiatoru netopi

Rubriky:

Reklama
SK Sonny Kinderkamion @sonny.kinderkamion před 2 roky31.08.2021 17:00:29
Po vymene radiatoru netopi

zdravim,prosim o radu zkusenejsi,po vymene radiatoru v koupelne (a vymene potrubi za novejsi z mensim prumerem)radiator netopi,ale prakticky vubec.
jde o to,ze hlavni vetev, jak topna tak i zpatecka skrze cely barak, je vedena tlustou trubkou (jako se drive pouzivali na samotiz) a z ni byla odbocka v koupelne ke staremu litinovemu radiatoru trubkou 3/4 navarenou z boku,nikoli ze spoda,na zpatecce to same take z boku. novy radiator ma sroubeni 1/2,dal jsem klasicky obyc ventil, tudiz jsem starou odbocku uriznul a na jeji zbytek napojil a privedl k radiatoru 16mm potrubi (12mm vnitrni prumer), no a to je asi problem,jelikoz zrejme neni dostatecny prutok ci tlak,respective tlak je,ale v hlavni tluste vetvi, a v te odbocce uz proste neni dostatecne proudeni skrze jeji maly prumer.kdyz pridam na cerpadle,tak je to jeste horsi,tlaci do zpatecky, pridavam obrazek pro nazornost. a dotaz: pokud bych k novemu radiatoru dal silnejsi potrubi (20mm),zlepsi se neco?? jelikoz na radiatoru je tak jako tak 1/2" vstup (stary litinak mel mnohem vetsi tak nebyl takovy odpor) tak jestli to vubec pomuze??? nebo jak tohle vyresit?diky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.