nopovou folii ano nebo ne?

Rubriky:

Reklama
DZ Dušan Zvěřina @dusan.zverina před 2 roky01.09.2021 19:56:45
nopovou folii ano nebo ne?

Dobrý den,

rád bych se optal - mám 11let starý RD, nezateplený. Svody vody řešeny špatně, 10let přímo k domu, do okapového chodníku ze štěrku a okrasných kamínků, poslední rok provizorní řešení odtažení kus od domu. Na soklu jsou místy fleky, ale nemyslím si, že to je vlhkost (byly a jsou stále stejné, stejné tvary, místo) +mini praskliny, ale ty kopírují zdivo, soudím tedy spíše na chybu fasády (vypraskané rohy atd, jedna linie těsně přímo na zemí atd.) to vše tu bylo už určitě 3roky zpět, co jsem dům zakoupil.

Nyní budu řešit svody, stažení do vsaku atd. Z poptávkových serverů jsem zde měl již zástup firem a všichni by obratem chtěli i mimo svody obkopat dům na základ a dát nopovou folii a drenáž, bez jakékoliv sondy k základům atd., pouze odházení 10cm a usouzení, že vlhké to je - bylo po dešti) Jak velký vsak ale třeba neřešili, prostě díra...Jediná firma, kterou jsem poptal já, nutnost folie lehce zpochybnila, ale také pouze odhadem.

I přes špatné svody nepozoruji na domě zásadnější závady, mimo výše uvedené (byl zde i statilk, který nesoudí, že trhliny jsou statického původu, důkladný průzkum ale nedělal), uvnitř domu pak není vlhkost žádná.
O nopovce jsem četl jako o jednom z možných způsobů řešení sanace, nicméně já řeším spíše preventivní důvody, nehledě na to, že k nopovce lze nalézt i spoustu negativních argumentů.
Svody vody vyřeším a jak prosím dále zjistím, že je skutečně ještě potřeba nějaká dodatečná hydroizolace?
Předem děkuji
DZ

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.