reklamace komína

Rubriky:

Reklama
JM Jozef Mitro @jozef.mitro před 2 roky02.09.2021 10:08:21
reklamace komína

Před nešťastnou výměnou kotle na TP z kotle s ručním přikládáním na automat jsem na radu odborníka nechal vyvložkovat komín do nerezu (cca 4 roky zpět). Teď po 2 topné sezoně v automatu "mokrý provoz" dokonal dílo zkázy a nerezová vložka je na odpis a na výměnu (kondenzovaná H2SO4 ji prožrala jako ementál). Prostě automat není schopen dosáhnout vyšší teploty spalin, které by síru v plynech z uhlí spálila. Nejsem chemik ani odborník na otopné či komínové systémy. Komín byl posouzen před přechodem na automat odbornou firmou, taktéž revize na kotel byla provedena odbornou firmou a pak i následné posouzení napojení kotle na komín bylo provedeno odbornou firmou (což bylo nutno dokládat k vyřízení kotlíkové dotace). Nikdy nikdo mne na podobnou možnost neupozornil - likvidace komínové vložky (neexistuje o tom žádný záznam). Jediné možné řešení je výměna vložky za keramiku, ale i tady existují jisté pochybnosti o odolnosti keramiky vůči agresivnímu kondenzátu. Mám dvě zásadní otázky:
1) existuje nějaká obrana vůči ne/odbornému posouzení stavu těchto soustav (předchozí vložkování mne vyšlo na 50tis a počítám, že nové bude +/- stejné)
2) existuje vůbec nějaký vhodný materiál se zárukou na trhu, který by odolal kondenzátu ze spalin z hnědého uhlí, abych nemusel řešit komín každých 5 let (topit peletami je momentálně pro mne nevýhodné a TČ bezpředmětné)?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

41 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.