Vysoká hladina vody v jámě kolem vrtu

Rubriky:

Reklama
MB Martin B @martin.b667 před 2 roky04.09.2021 10:44:01
Vysoká hladina vody v jámě kolem vrtu

Chystám instalaci plastového zhlaví na vrt. Mám hodně vysokou hladinu spodní vody a prakticky neustále (i při suchých dnech) je hladina vody v jámě výše, než bude dno budoucího zhlaví. A to klidně o půl metru. Zdá se, že voda se tlačí jílem podél pažnice do jámy, protože nastoupá tak vysoko, jak vysoko je hladina vody ve vrtu. Proto jsem pořídil dvouplášťové zhlaví, které zabetonuji do jámy, na vrstvu drenážního štěrku. Co mi trochu vrtá v hlavě je, jestli by nepřineslo nějakou výhodu to, kdybych do drenážní vrstvy, pod betonovou desku, zapustil vertikálně chráničku, která by prosakující vodě umožnila prostupovat směrem nahoru a netlačit tak zespoda na desku nebo nedej bože se tlačit mezi desku a dno zhlaví. Co se bude po realizaci fyzikáně dít pod zhlavím a betonovou deskou, si úplně neumím představit. Každopádně bych chtěl maximálně předejít potenciálním budoucím problémům. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.