Prestavba kotla Viadrus u26 trochu inak

Reklama
MM Milan Mikoláš @miky67 před 2 roky04.09.2021 21:57:06
Prestavba kotla Viadrus u26 trochu inak

Neviem či v ČR bude toto riešenie niekomu platné lebo certifikát Vám na to asi nik nedá, ale napriek tomu sa chcem s vami podeliť o riešenie prestavby, ktoré mi už tretím rokom slúži bez problému. Ja som kotol Viadrus prestaval tak trochu netradične ale účelne a lacno. Hlavne som nechcel robiť žiadne veľké zmeny v kotolni, nechcel som kotol dvíhať na podstavec a hlavne nechcel som do toho moc investovať. Taktiež som volil také riešenia aby som si dokázal spraviť všetko svojpomocne. Neviem aká je účinnosť kotla po prestavbe ale myslím že dosť vysoká keďže teplota spalín pri výkone horáka 16kw neprekročí 100°C. Najväčšia položka bol samozrejme horák konkrétne KIPI 20kw za 1100€ aj s dopravou. Samotná úprava ohniska cca 30€. Prvý rok som namontoval len horák, ktorý bol riadený viacmenej len izbovým termostatom. Druhý rok som dorobil akumulačnú nádrž 1000L /nemusí byť ale s ňou pracuje celý systém oveľa lepšie a efektívnejšie. Keď som čítal diskusie aké problémy každý rieši s nastavovaním a čistením zapečeného horáka tak som bol až prekvapený ako mi to spoľahlivo ide. Horák mám po celej vykurovacej sezóne úplne čistý, Kotol som čistil dva razy v priebehu celej zimy. Akurát popolník vysypem raz za dva týždne a pri tej príležitosti prejdem jemnou kefkou na rádiátory po roštoch. Jediná moja starosť je dosypať raz za týždeň peletky do zásobníka. Tak aspoň pár foto z prestavby. Pre inšpiráciu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

32 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.