DAKON DUA 24 CK - přerušovaný přívod plynu?

Rubriky:

Reklama
Michal Šaroch @michal.saroch před 2 roky10.09.2021 18:24:19
DAKON DUA 24 CK - přerušovaný přívod plynu?

Prosím o radu. Přibližně 3 měsíce zpět kotel při ohřevu TUV začal občas přerušovat přívod plynu - viz přiložené video. Cvakání v oblasti zapalovací automatiky a přerušování přívodu plynu, zhasínání plamene a opětovné zapalování. Po čase se situace jakoby zlepšila. V posledním měsíci ale kotli trvá při spuštění TUV zapálení velmi dlouhou dobu, třeba i 3 minuty než sepne. Přerušování plynu se neprojevuje, hoří např. minutu a potom vypne, opětovně 2 minuty nehoří a tak stále dokola. Z prostoru zapalovací automatiky se při puštěné TUV (teče samozřejmě slabým proudem studená) pouze každých cca 10 sekund ozve "cvaknutí". Po +/- dvou minutách kotel sepne, nahřeje vodu na cca 60 a opět přibližně na 2 minuty vypne. A takto stále dokola.
Prosím o názor co je špatně.
Děkuji.

Níže v příloze a odkazu video, kdy se projevovalo přerušování plamene.
V druhé příloze start kotle v čase videa cca 1:40 sec

https://youtube.com/shorts/3NUsksXRGIo?f…

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.