Náhrada starého stacionálního kotle destila DP25

Rubriky:

Reklama
LB Ludmila Bulvova @ludmila.bulvova před 2 roky13.09.2021 18:36:52
Náhrada starého stacionálního kotle destila DP25

Prosím o radu. V domku mého otce je od roku 1987 plynový kotel Destila DP 25 . Za zacelá léta velmi spolehlivý kotel. Posledních pár let jsme vyměnili pouze nějaké pojistky, ale jinak držák. Předpokládala jsem, že kotel měnit již nebudeme a topení odstavíme. Ale rozhodnutí jsem nakonec změnila.
A teď stojím před řeším výměny. Topení projektovala odborná firma a celé jej realizovala. Našla jsem ji projektovou dokumentaci. U kotle je oběhové čerpadlo, je umísten ve zvláštní místnosti se zvláštním vchodem, má pochopitelně svůj vyvložkovaný komín. Instalovaný otopný systém 20,8Kw, kotel o výkonu 25 kw, celkové teplené ztráty jsou na projektu uvedny 19,1Kw Topil velmi dobřea co navíc, žádný problém s množstvím spalin. Bylo tam téměř nic, bez problémů mohl běžet . Moje představa byla výměna za novější typ Destily, Destila DPL 25 A-H - což je atmoferický stacionální kotel , jen pochopitelně je třeba přizpůsovit připojení s možností dálkového ovládní kotle. .
Při prvním dotazu na výměnu u topenáře, jsem byla otázana , kde jsem na toto přišla, zda se to vůbec ještě vyrábí . Když jsem zareagovala, že ano , že nechci žádný kondenzační plynový kotel, že se mi to pro moje potřeby nevyplatí investovat, vyslechla jsem info o tom, že stejně budu muset dělat revizi komína a že mi to nikdo nedá revizi a o nových normách atd.... . Musím zjistit zda je vyvložkování komína je v nerezu, ale pokud ano , tak snad není třeba nové vyvložkování . Revize na komíně je cca 3 roky , teď by měla být další. Chtěla bych dům temperovat na rozumnou teplotu a v případě dojezdu na místo si udělat komfortní teplotu. Nebude to také ke stálemu bydlení, ale pro nahodilé dojezdy na několik i v zimních měsících. Poraďte . Je kotel destila co jsem vybrala tak zásadně špatný ? Pokud jsem si načetla, tak atmoferické kotle se dále vyrábějí a splnují normy předepsané EU ano jejich energetická třída učinnosti je C. Děkuji všem , kdo mi pomohu moji starost vyřešit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

63 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.