Zateplení betonové patky

Rubriky:

Reklama
JP Jiří Pro @jiri.pro před 2 roky13.09.2021 18:59:40
Zateplení betonové patky

Zdravím,

chtěl bych zde požádat zkušenější o rady při řešení tohoto detailu. Jedná se o dvě betonové patky pro budoucí nadstřešení vchodu a garáže. Vidím zde dva problémy - tepelná izolace a hydroizolace. Zdím z Heluzu 30 a mám v plánu zateplovat EPS 20cm. Patky mají stejnou skladbu jako deska - betonové pásy, 2 šáry ztraceného bednění, 15cm betonová deska. Patky mám v plánu vyzdívat dále z Heluzu 30 (nejsou vytaženy kotvy na spojení s obvodovou zdí, protože byl původní plán jiný).

Má cenu patky hydroizolovat stejně jako zbytek domu - zpětný spoj nebo stačí zakončit hydroizolaci u spoje s obvodovou zdí?

U tepelné izolace mám dvě varianty (jsem otevřen dalším).
1. prvně zaizoluji celý dům 20cm EPS, pak vystavím cihly na patku (jak je to v přiložené části PD) a nějakým způsobem třeba každý 4. šár propojím přes EPS ke stěně (chemická kotva,...).
2. přistavím cihly na patku přímo na dotek s obvodovou stěnou a abych překonal tepelný most, obalím celé zdivo na patce EPS (zde už by měl stačit slabší např. 5cm)
Ad. Jak izolovat sokl v místě patky? Izolace soklu je v místě dotyku se stěnou domu přerušena a nejspíše v obou výše zmíněných případech je potřeba oblepit patku dokola XPS. Je nějaká jiná možnost?

Předem děkuji za rady.
Jirka

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.