Ytong do zakládací řady u VPC stavby

Rubriky:

Reklama
PD Pavel D @pavel.d před 2 roky15.09.2021 12:08:37
Ytong do zakládací řady u VPC stavby

Dobrý den,
protože systémové izolační tvarovky od dodavatelů VPC mají relativně vysokou jak lambdu (0.33) tak cenu, tak mám v této chvíli v projektu zakládací řadu z Ytong Start, které má dle výrobce lambdu 0.13-0.14 a cenu několikrát nižší (na moje základy je cenový rozdíl 45 resp. 90 tisíc při použití jedné řady resp. dvou). Ytong píše, že ta tvárnice je "částečně hydrofobizovaná". A teď jde o to, jak moc. Na dotaz mi z Ytongu zatím nikdo nereagoval.
Narazil jsem na webu fy Schoeck, která pro danou aplikaci vyrábí systémové tvárnice Novomur resp. Novomur Light, na dokument https://www.schoeck.com/view/3737/Staveb… , který obsahuje analýzu z Fraunhofer institutu, není to tedy měření, ale simulace metodou konečných prvků, ze které to vypadá, že navlhlá porobetonová tvárnice se dostává aspoň na dohled slibované lambdy až po cca 5 letech. Přikládám obrázek ze strany 8 toho dokumentu. Předpokládám, že pro tu simulaci použili parametry běžné porobetonové tvárnice.
Otázka teď stojí, zda může ta tzv. hydrofobizovaná tvárnice mít jiné parametry a chování, nebo to všeobecně bude s porobetonem do základové řady takto špatné.
Díky předem za reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.